Klik voor meer producten.
Geen producten gevonden.
Filteren op

Westerse Levensboom Brabant

Filteren op

Westerse Levensboom Thuja Brabant kopen – Informatie De Tuinmeester

De Thuja occidentalis Brabant -zoals de Latijnse naam luidt- is een zeer gewilde en veel verkochte conifeer soort. Deze haagplant is ook bekend als Thuja Brabant en onder de Nederlandse naam Westerse Levensboom Brabant.

Om de Westerse Levensboom Brabant te kopen, zijn verschillende redenen aan te geven. Graag lichten wij toe waarom wij fan van de Thuja Brabant haagplant zijn.

Thuja Brabant – ideale haagplant

Voordelen van de Levensboom Brabant haagplant

 • Snel groeiende conifeer
 • Dichtbegroeid
 • Groenblijvend
 • Winterhard, vorstbestendig
 • Eenvoudig in het onderhoud

De Thuja Brabant haag

De Westerse Levensboom Brabant is een wintergroene haagconifeer, wat betekent dat een Thuja Brabant haag jaarrond zijn naalden behoudt en deze niet in de wintermaanden verliest. Een coniferenhaag van de Thuja occidentalis Brabant biedt u een groene beschutting en permanente bescherming van uw privacy in geval u langs een drukke weg woont of enige afstand tot uw buren wenst.

In veel tuinen is de Levensboom Brabant als haagplant gewild vanwege zijn bladhoudendheid, dichte groei en goede snoeiverdraagzaamheid. De conifeer is zowel in kleine alsook in grote tuinen goed toepasbaar. Met zijn 25 à 30 centimeter groei per jaar is de Westerse Levensboom Brabant een snelgroeiende conifeer, waardoor de Thuja coniferenhaag al vlot tot de gewenste hoogte groeit.

Ook dat de Thuja Brabant in het onderhoud niet veeleisend is, tot circa -25 °C winterhard is en een hoge weerbaarheid tegen de wind heeft, draagt bij aan de populariteit van de haagplant.

De kleur van de Thuja Brabant varieert door het jaar heen; in het voorjaar en de zomer komen de nieuwe, lichtgroene scheuten. In de na-zomer kleurt de conifeer groen, waarna de uiteinden van de schubben in de winter brons tot bruin van kleur worden. Bij vogels en vlinders is deze Levensboom haag zeer geliefd. Door deze activiteiten ziet u gedurende het jaar levendigheid, kleur en de loop van de seizoenen in de Levensboom Brabant haagplanten en daarmee in uw tuin terug.

Zoals bij de meeste haagplanten heeft ook de Thuja Brabant enkele aandachtspunten. Let er bij het onderhoud van de Westerse Levensboom Brabant op dat u de conifeer niet tot op de stam terugsnoeit; dat verdraagt hij niet. Tevens is de Thuja Brabant gevoelig voor langdurige droogte.

Thuja occidentalis Brabant informatie

Eigenschappen van de Thuja Brabant conifeer zijn

 • Gebruikelijke naam: Westerse Levensboom Brabant, Thuja Brabant
 • Botanische naam: Thuja occidentalis Brabant
 • Toepassing: haagplant, solitaire plant
 • Thuja Brabant grootte: 15 – 20 m
 • Groei per jaar: 25 – 30 cm
 • Blad: groenblijvend. In het voorjaar frisgroen, in de zomer heldergroen, richting de winter bronzen tot bruine uiteinden van de naalden. Schubben van groene naalden
 • Standplaats: zon, halfschaduw en schaduw
 • Grondsoort: niet veeleisend, bij voorkeur normale voedzame aarde
 • Winterhard: uitstekend; stadklimaat- en windbestendig (tot ca. -25 °C)
 • Wanneer de Thuja Brabant planten: afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen kluitplanten van deze Levensboom vanaf midden/ eind september tot de maand mei/ begin juni worden geplant. In pot gekweekte coniferen kunnen het hele jaar geplant worden. Uitzonderingen zijn extreme vorst, langdurige natte omstandigheden en hitte
 • Onderhoud: in het voorjaar de Westerse Levensboom Brabant bemesten en snoeien, tijdens droge perioden water geven, voor de 2e keer in augustus of september snoeien
 • Bemesting: eens per jaar coniferenmest of koemestkorrel is goede bemesting voor de haagplant

Westerse Levensboom Brabant online kopen

Topkwaliteit Levensboom Brabant haagplanten

Doordat wij van De Tuinmeester merken dat de conifeer Levensboom Brabant samen met de Westerse Levensboom Smaragd een zeer bekende en geliefde haagplant is, sluit ons assortiment haagplanten hier perfect op aan.

Het team van De Tuinmeester is ervan overtuigd dat de tuin een verlengstuk van het leefgenot is. Dit heeft erin geresulteerd dat onze kweekwijze van de Levensbomen zo is ingericht dat wij u altijd kwalitatief goede Thuja Brabant haagplanten leveren.

Onze Thuja Brabant boomkwekerij

Op onze boomkwekerij wordt de conifeer Thuja Brabant tijdens het gehele groeiproces intensief verzorgd. De coniferen, die in het land groeien, worden elk jaar gesnoeid. Ook bemesten wij de Levensboom Brabant met een voedingsrijke meststof, besproeien we hem met water en eens per 3 jaar verplanten we de coniferen. Onze Thuja’s op het containerveld zijn de in pot gekweekte haagplant soorten. Deze worden eveneens regelmatig gesnoeid, bemest met een voedingsstof, besproeid met water en bovendien krijgen deze Thuja Brabant haagplanten elk jaar een nieuwe, grotere pot.

Door het verplanten van de Westerse Levensboom Brabant wordt verdere ontwikkeling van de kluit bevorderd. Dit resulteert in een sterke en gezonde conifeer. Middels deze kweekwijze kan De Tuinmeester u een langere levensduur van de Thuja haag bieden.

Bij De Tuinmeester vindt u kleine en grote Westerse Levensboom Brabant coniferen en zowel kluit- als in pot gekweekte conifeer soorten. Wij hebben een ruime keuze. Voor elke tuinwens een passende oplossing.

Uw Thuja Brabant haag online kopen

Via onze webshop kunt u eenvoudig en snel uw Thuja Brabant haag online kopen. Nadat de bestelling is geplaatst en betaald, en de leverdatum is aangegeven, hoeft u niets meer te doen.

Het team van De Tuinmeester krijgt automatisch een melding van uw bestelde Westerse Levensboom Brabant haagconiferen, waarna we ze fris van de boomkwekerij rooien of verzamelen. Vervolgens worden de Thuja Brabant coniferen klaar gezet voor verzending. Uw haagplanten worden bij u thuis afgeleverd, zodat u kunt genieten van uw Levensboom Brabant haag.

Lang genieten van de Westerse Levensboom Brabant

Voor het team van De Tuinmeester is uw tuinplezier erg belangrijk; uw tuinplezier is onze passie. Daarom adviseren wij u graag over onder andere het planten en onderhouden van de Thuja Brabant haagplanten.

Levensboom Brabant haag planten

De Levensboom Brabant is niet veeleisend als het gaat om de grondsoort en standplaats. Zowel in de zon als in de halfschaduw en schaduw kunt u de Levensboom Brabant haag planten en groeit de conifeer goed. Normale, voedzame grond is een goede bodem, maar de Thuja Brabant stelt een toevoeging van tuinturf erg op prijs. Let er bij het planten op dat hij niet in de buurt van bomen of in kleiachtige grond wordt geplaatst. Dat bemoeilijkt de groei van de Thuja Brabant.

De grootte van uw bestelde Levensboom haagplanten is van invloed op hoeveel coniferen per strekkende meter worden ingeplant. Van kleinere Thuja Brabant coniferen heeft u meer nodig dan wanneer u grotere haagconiferen bestelt. Bij De Tuinmeester kunt u van de Westerse Levensboom Brabant de plantafstand terug vinden in de beschrijving van uw gewenste plantgrootte.

Onderhoud van de Thuja haag

Als het op onderhoud van de Thuja haag aankomt is het eisenpakket gering.

2 Keer per jaar de Thuja Brabant snoeien is het beste. De eerste keer snoeit u de haagplant in mei of juni en de tweede snoei gebeurt in september. Snoei de Levensboom niet later want dan wordt de kans op vorstschade groter.

Het bemesten van de Levensboom Brabant houdt de conifeer vitaal en de Thuja haag dichtbegroeid.

De Tuinmeester.nl tuintip.

Wij adviseren in het voorjaar de Thuja Brabant te bemesten met coniferenmest, koemestkorrel of tuinturf. De nieuwe groei van de conifeer profiteert dan optimaal van de meststof.

Voor de conifeer Levensboom Brabant is water geven van belang, met name direct na het planten en in droge perioden. Om verbranding van het loof te voorkomen kunt u het beste de haagplant ’s avonds water geven.

Thuja Smaragd of Brabant als haag

U twijfelt tussen de Thuja Smaragd en de Thuja Brabant als haag? Graag geven wij hier beknopt informatie over en de verschillen tussen beide haagplanten.

De Thuja Smaragd is een jaarrond donkergroene haagconifeer, ook in de wintermaanden. Door zijn grote schubben is het loof van deze haagplant erg dicht. In vergelijking met de Levensboom Brabant groeit de Westerse Levensboom Smaragd langzaam, ongeveer 20 à 30 cm per jaar.

Door het jaar heen veranderen de kleuren van de Thuja Brabant; in het voorjaar en in de zomer is hij licht- tot helder groen en in de winter krijgt de conifeer zijn bruine winterkleur. De Thuja Brabant groeit jaarlijks tussen de 25 en 30 cm.

Beide Levensbomen zijn wintergroen en winterhard. Als Levensboom haag bieden ze jaarrond perfecte bescherming en privacy in uw tuin. In het onderhoud zit weinig verschil tussen deze 2 Thuja haagplanten; zowel de Westerse Levensboom Brabant als de Levensboom Smaragd is niet veeleisend.

Vragen over de Levensboom Brabant?

Kijkt u op uw gemak op onze webshop. Heeft u nog vragen over de conifeer Westerse Levensboom Brabant? Neem dan gerust contact met ons op; contact De Tuinmeester.

De Tuinmeester.nl tuintip.

Wilt u toch een andere haagplant dan de Thuja Brabant? Kijk dan ook eens bij onze Westerse Levensboom Smaragd, Hulst Blue Prince, Portugese Laurier Angustifolia of de sterke Laurier Novita. Misschien geven deze haagplanten de gewenste beschutting in uw tuin.

Menu

Instellingen

Maak een gratis account om favoriete producten en artikelen op te slaan.

Aanmelden

Create a free account to use wishlists.

Aanmelden