Klik voor meer producten.
Geen producten gevonden.
Filteren op

Westerse Levensboom Smaragd

Filteren op

Westerse Levensboom Thuja Smaragd kopen – Informatie De Tuinmeester

Vergelijkbaar met laurierhagen zijn ook conifeerhagen zeer gewild. Als haagconifeer wordt de in het Latijn bekende Thuja occidentalis Smaragd vaak toegepast. Andere gebruikelijke namen van deze haagplant zijn Thuja Smaragd en Westerse Levensboom Smaragd.

De redenen om de Westerse Levensboom Smaragd als haagconifeer te kopen zijn zeer divers. Graag informeren wij u waarom de Smaragd Thuja een geliefde haagplant is.

Thuja Smaragd – geliefde haagplant

Voordelen van de Levensboom Smaragd

 • Dicht begroeide conifeer
 • Volle vertakkingen; dichte, fijne en compacte groei
 • Kleurvast; jaarrond groenblijvend
 • Winterhard
 • Makkelijk te onderhouden

De Levensboom Smaragd haag

Doordat de haagplant zijn naalden niet verliest en vanwege de jaarrond groenblijvende kleur wordt de Levensboom Smaragd haag een wintergroene coniferenhaag genoemd. Omdat de Thuja Smaragd het hele jaar door een prachtige groene kleur geeft, is het één van de meest geliefde haagplant soorten. Daarnaast zijn de schubben van de Thuja Smaragd -de samensmelting aan het uiteinde van het loof- erg dichtgegroeid, waardoor deze Thuja haag er nog voller en dichter uit ziet.

Deze coniferenhaag biedt een perfecte, zichtdichte en helder- tot donkergroene beschutting; een ware blikvanger in uw tuin. Tevens fungeert de Levensboom Smaragd haag als een geweldige achterwand voor andere kleine, bloeiende tuinplanten.

De Thuja Smaragd is zeer windresistent en winterhard tot circa -25 °C. Ook heeft de Thuja haagplant een dichte groei en is hij makkelijk te onderhouden. Wanneer u gedurende het jaar een onderhoudsarme, maar ook een volle en heldergroene Thujahaag in uw tuin wenst, is de Levensboom Smaragd de perfecte haagconifeer. Bovendien is deze conifeer erg geliefd bij dieren, zoals vlinders en vogels, en dat zorgt voor levendigheid in uw Thuja Smaragd haag en in uw tuin.

Bovenstaande eigenschappen maken de Levensboom Smaragd tot de zeer geliefde en veel verkochte haagplant.

Tijdens het onderhoud van de Thuja occidentalis Smaragd is het belangrijk dat de conifeer niet tot in het oude hout teruggesnoeid wordt. Voorkom ook dat de haagplant lange periode geen water krijgt; de Thuja Smaragd is gevoelig voor langdurige droge perioden.

Thuja occidentalis Smaragd informatie

Eigenschappen van de Levensboom Smaragd haagplant

 • Gebruikelijke naam: Westerse Levensboom Smaragd, Thuja Smaragd
 • Botanische naam: Thuja occidentalis Smaragd
 • Toepassing: haagplant, solitaire plant, groepsbeplanting
 • Thuja Smaragd grootte: 4 – 8 m
 • Groei per jaar: 20 – 30 cm
 • Blad: jaarrond groenblijvende, licht glanzende naalden. De conifeer heeft in het voorjaar en de zomer een frisse Smaragdgroene, in de winter een donkergroene kleur. Schubvorming. Heerlijk ruikend
 • Standplaats: de Thuja Smaragd groeit goed in de zon en halfschaduw
 • Grondsoort: niet veeleisend, bij voorkeur normale, voedzame aarde
 • Winterhard: zeer goed; zowel vorst- als windbestendig (tot ca. -25 °C)
 • Levensboom Smaragd planttijd: afhankelijk van weersomstandigheden kunnen kluitplanten vanaf medio/ eind september tot circa mei/ begin juni worden geplant. In pot gekweekte conifeer soorten kunnen jaarrond geplant worden. Uitzonderingen hierop zijn perioden met extreme vorst, langdurige natte perioden of hitte
 • Onderhoud: Thuja Smaragd haagplanten bemesten en snoeien in het voorjaar (snoeien voor de langste dag van het jaar), water geven gedurende de droge perioden, voor de 2e keer de haagplant snoeien in augustus of september
 • Bemesting: eens per jaar de conifeer bemesten met coniferenmest of koemestkorrel

Westerse Levensboom Smaragd online bestellen

Levensboom Smaragd; de geliefde Levensboom haag

Net zoals de Westerse Levensboom Brabant vormt de Levensboom Smaragd conifeer de bekende en geliefde Levensboom haag. Deze Thuja Smaragd is dan ook een erg populaire haagconifeer. Op deze behoefte sluit ons assortiment Thuja coniferen perfect aan. De Tuinmeester heeft namelijk diverse Thuja haagplanten in verschillende groottes en zowel met kluit als in pot gekweekt. Wij bieden een ruime keuze. Zo kunnen wij al uw tuinwensen waar maken; uw tuinplezier is onze passie!

Topkwaliteit Levensboom Smaragd kopen

Tijdens het gehele groeiproces worden onze Thuja Smaragd haagplanten intensief gekweekt. De haagplant, die op het land van onze boomkwekerij groeit, wordt jaarlijks in de juiste periode met een voedingstof bemest en met water besproeid. Deze conifeer soort snoeien we bovendien regelmatig. Ook verplanten wij de Westerse Levensboom Smaragd coniferen eens per 3 jaar.

Op ons containerveld kweken wij de Smaragd coniferen in pot. Deze haagplant soorten worden eveneens regelmatig gesnoeid, voorzien van een meststof en besproeid met water. Daarnaast krijgen deze haagconiferen ieder jaar een nieuwe, grotere pot.

Met het verplanten van zowel de coniferen op het land als de in pot gekweekte conifeer bevorderen we de ontwikkeling van de kluit. Hierdoor zorgen we voor een optimale groei van de Levensboom Smaragd haagplant. Door deze kweekwijze levert De Tuinmeester u sterke en zeer gezonde haagplanten en waarborgen wij een langere levensduur van de Thuja Smaragd haag.

Levensboom Smaragd haag online bestellen

Het online bestellen van uw Levensboom Smaragd haag gaat via onze webshop snel en eenvoudig. Zodra u het aantal en de grootte van de Thuja Smaragd conifeer heeft bepaald, plaatst u de bestelling. Nadat de gewenste leverdatum is aangegeven en de betaling is voldaan, hoeft u niets meer te doen om uw gewenste Thuja Smaragd haag thuis te ontvangen.

Automatisch krijgt het team van De Tuinmeester een melding van uw bestelling. Daarna worden uw Levensbomen vers van het land gerooid en zetten we de coniferen klaar voor verzending. Tot slot organiseren wij het vervoer van uw Thuja occidentalis Smaragd haagplanten tot aan uw huis.

Ultiem tuinplezier van de Thuja Smaragd

Ultiem tuinplezier is onze drijfveer om kwalitatief goede haagplanten tegen correcte prijzen aan te bieden en te leveren. Het is de bedoeling dat u van uw tuin geniet, en dus ook van uw Thuja Smaragd.

Graag geven wij u daarom advies over hoe u het beste de Westerse Levensboom Smaragd kunt planten en onderhouden.

Planten van de Levensboom Smaragd haag

Het planten van de Smaragd haag kan op verschillende plaatsen in de tuin; zowel in de zon als in de halfschaduw groeit deze haag goed. De conifeer stelt geringe eisen aan zijn standplaats.

Als gesproken wordt over de grondsoort geeft de haagplant de voorkeur aan een bodem waaraan tuinturf is toegevoegd. Maar in normale, voedzame grond groeit de Thuja Smaragd ook goed.

De Tuinmeester.nl tuintip.

Plant de Westerse Levensboom Smaragd niet in de buurt van bomen, want zo’n standplaats wordt door deze conifeer niet gewaardeerd. In de schaduw van grote bomen komt de Thuja haagplant niet goed tot zijn recht.

Afhankelijk van de grootte van de gewenste Thuja Smaragd kunnen er per strekkende meter meer of minder haagplanten geplant worden. Als u kleinere Westerse Levensboom Smaragd haagconiferen bestelt, heeft u er meer per strekkende meter nodig dan wanneer u grotere bestelt.

Hoeveel haagconiferen per meter nodig zijn, kunt u terug vinden in de beschrijving bij de plantgrootte onder het kopje plantafstand.

Onderhouden van de Levensboom haag

Vergelijkbaar met de Laurierhaag stelt het onderhouden van de Levensboom haag niet bijzonder veel voor.

Voor een strakke en dichte coniferenhaag van de Westerse Levensboom Smaragd raden wij aan om in mei of juni de haagplant te snoeien, in elk geval voor de langste dag van het jaar. De tweede keer snoeit u de Thuja Smaragd haag in augustus of september.

De Tuinmeester.nl tuintip.

Ondanks zijn goede standplaatstolerantie is het verstandig jaarlijks de Thuja occidentalis Smaragd haagplant te bemesten om de groei en bloei te bevorderen. Wij adviseren u de conifeer te bemesten in het voorjaar.

Tijdens droge perioden, maar zeer zeker ook direct na het planten van de Smaragd haag is het van belang de haagconifeer extra water te geven. Licht vochtige grond wordt door deze conifeer op prijs gesteld.

Verschil tussen Levensboom Smaragd en Brabant

Het team van De Tuinmeester begrijpt dat de keuze tussen de Westerse Levensboom Smaragd en de Levensboom Brabant lastig kan zijn. De eigenschappen van beide Thuja haagplanten komen redelijk overeen.

Zowel de Levensboom Smaragd als de Levensboom Brabant haag biedt een perfecte beschutting privacy in de tuin. Vergelijkbaar met de Thuja Brabant is de Thuja Smaragd haagplant jaarrond wintergroen, wat betekent dat beide Thuja hagen ook in de wintermaanden hun naalden behouden. Bovendien is het onderhoud van beide haagplant soorten gering.

Het verschil zit met name in de kleur en dichtheid van het loof. Nagenoeg het hele jaar blijft de Thuja Smaragd donkergroen. De Thuja Brabant is daarentegen in het voorjaar en zomer heldergroen, en krijgt in de wintermaanden bruingekleurde uiteinden aan het loof. Een ander verschil is dat het loof van de Levensboom Smaragd dichter en voller is dan van zijn Brabantse evenknie.

Vragen over de Thuja Smaragd?

De Tuinmeester tuintip.

Kijk voor meer informatie gerust rond in onze webshop. Heeft u nog vragen over de Thuja Smaragd conifeer? Neem dan contact met ons op; contact De Tuinmeester.

Wilt u toch een andere haagplant dan de Thuja Smaragd? In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld ook de Levensboom Brabant, de conifeer Levensboom Martin, de Rhododendron Nova Zembla en de Groene Beuk.

Menu

Instellingen

Maak een gratis account om favoriete producten en artikelen op te slaan.

Aanmelden

Create a free account to use wishlists.

Aanmelden